Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 02:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/jag-fick-kampa-for-att-fa-ratt-mot-forsakringskassan/

DN Åsikt

DN Åsikt. Jag fick kämpa för att få rätt mot Försäkringskassan

Försäkringskassans nya reklamfilm kränker oss med sjukpension. Jag anser att Försäkringskassan inte ska få fortsätta kränka oss-

Jag tycker att den nya reklamfilmen som Försäkringskassan gjort är kränkande. Alla vi med sjukersättning dras över en  kam. Vi är faktiskt olika, men vi har en sak gemensamt, vi kan inte arbeta. En del kanske klarar att arbeta 50 procent, men ingen klarar heltid! Försök att tänka på att vi sjuka har olika förutsättningar.

Jag är född med Aspergers Syndrom. Jag kan inte hjälpa det. Har försökt jobba men det har slutat med panikångest. Har även Agorafobi. Har varit utsatt för mycket mobbning, under hela grundskoletiden och även som vuxen. Nu blir jag mobbad av Försäkringskassan istället. Tur att jag har hel sjukersättning så jag slipper gå igenom det jag fick göra då jag skulle få sjukersättning.

Först fick jag avslag, trots läkarintyg. Då fick jag gå på arbetsterapi som sa samma sak som överläkaren, nämligen att jag inte kan arbeta. Först då med ett nytt intyg beviljades jag sjukpension. Jag vet att jag inte är ensam om denna kamp. Nu tänker jag också JO-anmäla reklamfilmen. Tillsammans är vi starka!