Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 09:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/jag-tanker-inte-bo-pa-ett-fattighus/

DN Åsikt

DN Åsikt. Jag tänker inte bo på ett ”fattighus”

Barn- äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regner borde veta hut.

Rätta artikel

Hej alla med personlig assistans enligt LSS och alla i deras omgivning!

Jag heter Mikael Särnmark och jag är född 1954. Jag fick en funktionsnedsättning 1978. Idag sitter jag i rullstol. 1991 erbjöds jag av dåvarande socialborgarråd Lennart Rydberg (L) att starta ett företag för att hjälpa andra i min situation med att få assistans. Jag och min dåvarande assistent, Cecilia Ekholm, startade omedelbart ett bolag, Särnmark Assistans. Vi är i dag ett av Sveriges större bolag. Det är definitiv inte av den anledningen jag är vansinnigt arg.

Det är för att om inte Åsa Regner lägger ner sina tankar kring LSS kan det resultera att jag hamnar på en institution, vilket givetvis är en sådan vidrigt tanke att jag nästan spricker. Dessa institutioner blir dagens nya ”fattighus” och att se mig där är närmast ett skämt. Jag skall ha kvar min LSS oavsett vilka skäl man åberopar för att ta bort den. Det är självklart att man kan hitta skäl till att den är dyr om man gör kalkyler som åberopar olika nationalekonomiska teser.

Jag skiter fullkomligt i alla ursäkter man framför för att ta bort LSS. Staten har bara en sak att göra och det är få fram pengarna. Jag lever ett skäligt bra liv i dag och jag tänker mig att jag skall leva så imorgon också. Jag tänker inte bo på ett ”fattighus”.