Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 15:19 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/jag-vill-ha-lagom-manga-alternativ-att-valja-pa-i-affaren/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Jag vill ha lagom många alternativ att välja på i affären”

Foto: Lotta Svensson

Ge oss landet lagom tillbaka! Sverige är numera fyllt av onödiga valmöjligheter. Jag vill inte ha det gamla Sovjet tillbaka, men någon måtta får det vara när man går in i matbutiken, skriver läsaren Sofie Bergström.

Landet lagom, Sverige – ändå kliver man in i matbutiken och möts av oändliga valmöjligheter. Nu för tiden ska allt väljas.

När du går och handlar ska det finnas minst 15 olika sorters äpplen, 32 olika chipssmaker och 25 olika sorters ostar, bara så att man kan få det precis som man vill ha det. Tolv eller 25 månaders lagring på osten, vad är skillnaden egentligen? Hur länge jag vill att min ost ska ha legat i en unken källare någonstans?

Ett exempel på något som finns i oändligt i butikerna är tandborstar. Tandborstar känns som något enkelt som man kanske inte kan variera så mycket. Ett plastskaft med borsthår, hur svårt kan det vara?

Men när man väl kommer till hyllan så finns det hundratals varianter. Blå, grön, gul, randig, prickig, liten, mellan eller stor, det tar aldrig slut.

Härom veckan skulle jag köpa en ny tandborste. Jag blev chockad när jag kom till hyllan. En två meter hög och lång hylla fylld med tandborstar i alla olika färger och storlekar.

Jag stod och försökte välja i närmare 15 minuter innan jag väl bestämde mig för att bara ta någon, så stor skillnad kan det väl ändå inte vara? När jag väl kom hem insåg jag att det var en gummiremsa intryckt mitt i tandborsten som tydligen skulle “rengöra” bättre.

Helt ärligt trodde jag att det skulle hjälpa och kanske rengöra bättre, med tanke på att den var rätt så dyr, men den fungerade inte alls! Tänderna blev inte ens rena. 

Det jag säger är inte att jag vill tillbaka till det forna Sovjet. Men jag menar vi bor ju faktiskt i landet lagom, så varför kan det inte finnas lite lagom med alternativ?

DN Åsikt 29 oktober 2018 kl 15

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.