Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 19:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/kalla-in-arbetslosa-bussforare-till-stockholm/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Kalla in arbetslösa bussförare till Stockholm”

Sedan förra veckans allmänna spridning av det nya coronaviruset är det bara påstigning bak i busstrafiken i Stockholms län.
Sedan förra veckans allmänna spridning av det nya coronaviruset är det bara påstigning bak i busstrafiken i Stockholms län. Foto: Mickan Palmqvist

INSÄNDARE. Motiveringen till Storstockholms lokaltrafiks beslut att minska turtätheten under utbrottet av det nya coronaviruset på grund av personalbrist håller inte. Det måste finnas många arbetslösa bussförare ute i landet som kan kallas in till Stockholm, skriver den tidigare SL-anställde Gunnar Alenius.

För en gammal man som jobbat länge på SL känns dialogen mellan medier och SL smått overklig.

Det måste finnas mängder med bussbolag med sysslolösa förare som i dag skulle bli överlyckliga för ett samtal från SL. Kanske är frågan ställd av någon journalist som nöjt sig med svaret ”det går inte”.

Självklart går det, det har gått förr. Tyvärr minns jag inte när och vad som var orsaken, möjligen en ”samhällsfarlig” eller olovlig strejk.

Kanske är det inte optimalt att köra turistbuss av outbildade förare i stan, men för den som inte hittar den första resan finns det resenärer som mer än gärna hjälper till.

Och apropå optimalt: Kan du eller någon annan hitta på en mer optimal metod för att medvetet sprida smitta än att stänga in ett 70-tal personer tätt packade i en låda med undermålig ventilation?