Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 23:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/katolska-kyrkans-motstand-mot-dodshjalp-ar-inhumant/

Insändare

Insändare. Katolska kyrkans motstånd mot dödshjälp är inhumant

Vatikanens motstånd mot dödshjälp är inhumant. Låt döende människor, för vilka allt hopp är ute, slippa en utdragen dödskamp och få dö i lugn och ro.

Bitte Assarmo pläderar för katolska kyrkans syn på en värdig död. Det låter behjärtansvärt tills man synar vilka åsikter Vatikanen har i viktiga medicinsk-etiska frågor.

Vilket är globalt sett det största organiserade hotet mot kvinnors hälsa? Det är katolska kyrkan med sitt preventivmedelförbud och hårdnackade abortmotstånd som tvingar kvinnor till livsfarliga, illegala aborter.

Vilket är det största organiserade hotet mot att förebygga spridningen av hiv/aids? Katolska kyrkan genom sitt kondomförbud. Kyrkan är därmed medansvarig till hundratusentals unga människors död i förtid.

Nu lägger Assarmo en tredje kampanj i samma anda: Att hindra döende människor för vilka allt hopp är ute att slippa en utdragen dödskamp och i stället få dö i lugn och ro.