Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 01:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/kristendomen-viktig-for-ekonomin/

INSÄNDARE

Insändare. ”Kristendomen viktig för ekonomin”

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har pekat ut bristen på kristna värderingar som orsak till situationen i områden med stora sociala problem.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har pekat ut bristen på kristna värderingar som orsak till situationen i områden med stora sociala problem. Foto: Magnus Hallgren

Kristendomen har varit synnerligen viktig för marknadsekonomins framväxt. Den som utnämner frånvaron av religion som en konkurrensfördel för Sverige är ute på villovägar, skriver sociologen Pär Gustafsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.