Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 11:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/lat-domarna-skipa-rattvisa-i-allsvenskan/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Låt domarna skipa rättvisa i Allsvenskan”

Den allsvenska fotbollsdomaren Kristoffer Karlsson medgav efter den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården den 21 oktober att han gjort två för matchen troligen avgörande misstag. Djurgården vann och fick tre poäng, något som också visade sig bli avgörande i striden om det allsvenska guldet. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

SVAR PÅ INSÄNDARE. Låt domarna skipa rättvisa i Allsvenskan. Under årets 224 herrallsvenska matcher har en rad fel begåtts av domarna eftersom fotboll är en bedömningssport, skriver Anders Lagerman.

Arne Carlsson plockar i en insändare (DN Åsikt 5 november 2019) ut en enskild händelse ur en specifik fotbollsmatch, när han menar att domaren missade en offside och en straff i den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården.

I årets allsvenska har det spelats 224 matcher, där fel alltid sker eftersom fotboll är en bedömningssport. Domarens beslut är det som alltid gäller. 

Hur kan du som passiv åskådare hävda att alla andra matcher och händelser har bedömts rätt, att varje annan blåst/missad offside varit rätt, eller att alla andra tilldömda straffar varit rätt eller fel?

Vi har de domare vi har. De som dömer i Allsvenskan är de bästa i vårt land. Jag tror du är avundsjuk och en riktig ”gnällgubbe”, eftersom du inte kan förstå de regler som gäller inom fotbollen.