Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-31 03:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/lat-lasare-betala-for-enskilda-artiklar/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Låt läsare betala för enskilda artiklar”

Artikeln som insändarskribenten Jonas Snäll vill betala för.
Artikeln som insändarskribenten Jonas Snäll vill betala för. Foto: Mats J Larsson

INSÄNDARE. Ge läsare möjlighet att betala för enskilda artiklar. Man kan inte begära att man ska betala en tillsvidareprenumeration bara för att man vill läsa en enda artikel, skriver Jonas Snäll.

Dagens Nyheter och andra dagstidningar bör för sin överlevnad införa en möjlighet att betala för enskilda artiklar på nätet. Jag skulle till exempel gärna köpa artikeln om Polestarbilen (DN Ekonomi 17 februari 2020).

Dock vill jag inte köpa en prenumeration för hela ert innehåll. En kostnad på kanske tre kronor per artikel och betalning med Swish är framtiden.

Det krävs bara att några tusen personer köper en artikel för att betala för det journalistiska innehållet. Ingen skulle reagera eller vända sig emot att betala några kronor för en artikel som intresserar dem.

Detta är framtiden för tidningar. Se till att införa det och ni kommer att bli vinnare i den digitala värld vi redan lever och verkar i!