Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 20:48 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/lat-ygeman-ta-over-s-for-att-leda-en-koalitionsregering/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Låt Ygeman ta över S för att leda en koalitionsregering”

Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman i riksdagens kammarfoajé den 26 september.
Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman i riksdagens kammarfoajé den 26 september. Foto: Thomas Karlsson

Statsminister Stefan Löfven bör lämna partiledarrollen i Socialdemokraterna. Det skulle öppna dörren för S-gruppledaren Anders Ygeman som i egenskap av partiledare kan leda en koalitionsregering, skriver läsaren Greta Malmsten.

Hur svårt kan det vara att bilda en samarbetande regering?

Vi borde ha en koalitionsregering. Sverige är visserligen inte i krig, men vi är ju inte avskilda med en mur från till exempel kriget i Syrien. Vårt land påverkas av omvärlden.

I valet blev Socialdemokraterna största parti. De ska ha posten som statsminister. De borde fråga reklamfolket som gjorde filmen med statsminister Stefan Löfven och korvgubben om vem som tolereras bäst av övriga politiker.

Den tidigare justitieministern Thomas Bodström var en populär kandidat. En långsiktig vinnare ska vara självsäker, charmig, yngre och utstråla trygghet. Jag föreslår den tidigare inrikesministern och nuvarande S-gruppledaren Anders Ygeman.

Varken Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet har någon chans att få igenom en budget. Då måste man samarbeta med några av C, L, M och KD. Det skadar inte att visa lite kärlek och humor i det här låsta läget.

Om Stefan Löfven låter Anders Ygeman ta över ska det inte vara med en slokörad sorti som Anna Kinberg Batra fick utstå i Moderaterna. De som slutar ska avtackas festligt med stor respekt för alla arbetstimmar de lagt ned i det politiska arbetet.

Är ni villiga att ge oss en regering utan personliga tvister om makt och pengar?

DN Åsikt 7 november 2018 kl 13

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.