Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 08:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/lokforare-och-tagvardar-gor-sitt-jobb-men-det-racker-inte/

DN Åsikt

DN Åsikt. Lokförare och tågvärdar gör sitt jobb men det räcker inte

Lokförarens jobb är väl att köra tåget och inte stå i telefonkö Trafikverket?

Rätta artikel

Bäste lokförare,

Tack för ditt svar på mitt inlägg.

Jag är övertygad om att du och tågvärdarna gör allt ni kan för att tågresan ska vara så säker som möjligt. Men det räcker inte.

När du som lokförare behöver stå i kö till Trafikverket för att få svar varför vi inte har någon ström eller varför signalfelet uppstod så blir jag matt. Jag blir matt eftersom det händer gång på gång på gång. När du som lokförare inte kan ge besked om när vi kan rulla på nytt och det inte finns en plan b, blir jag och resenärerna med rätta upprörda. "Ska vi sitta här i två, tre eller tio timmar?" Informera oss om vad som gäller!

Om stoppet blir längre än x antal timmar gäller följande. Det du ber oss om är att vi ska sitta stilla, gilla läget och på så sätt inte utgöra någon säkerhetsrisk. Jag accepterar det inte. Och det är inte till dig och dina kollegor som jag riktar min ilska och frustration utan det är högre upp. Jag återkommer till det jag skrev: Politiker, SJ, Trafikverket, ordna en konferens i en tågvagn som står still och säg inte när konferensen slutar... hur ser åtgärdslistan ut efter fem timmar?