Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/matpriser-ska-inte-styras-av-hur-mycket-man-koper/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Matpriser ska inte styras av hur mycket man köper”

Självscanning av matvaror i en butik i Stockholm.
Självscanning av matvaror i en butik i Stockholm. Foto: Pontus Lundahl/TT

INSÄNDARE. Äldre har varken har lust eller möjlighet att magasinera mat för att komma i åtnjutande av lägre priser. Matpriser ska inte styras av hur mycket man köper, skriver Sven-Olof Ericsson.

Köp tre kyckling­innerfiléer för 100 kronor, fyra burkar tonfisk för 50 kronor, tre dessertostar för 50 kronor, fem kondisbitar punschrullar för 50 kronor. Listan på erbjudanden i mataffären kan göras lång.

Vi är många äldre och ensamhushåll som varken har lust eller möjlighet att magasinera mat för att komma i åtnjutande av butikens lägre pris vid stora inköp. Vi är många Arne Tammer-gubbar och krutgummor. Vanan att ta fighten fick vi med oss via modersmjölken.

Visst, vi unnar barnen och barnbarn att äta gott och bra mat till bra priser också. Men vi kommer aldrig att acceptera att våra inköpsvanor dikteras av vår lokala krämare.