Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 14:02 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/miljopartiet-sviker-valloften-och-saljer-ut-allmannyttan/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Miljöpartiet sviker vallöften och säljer ut allmännyttan”

Miljöpartiet och trafikborgarrådet Daniel Helldén bytte sida efter valet – från rödgrönt styre till grönblått tillsammans med de fyra borgerliga partierna i Alliansen.
Miljöpartiet och trafikborgarrådet Daniel Helldén bytte sida efter valet – från rödgrönt styre till grönblått tillsammans med de fyra borgerliga partierna i Alliansen. Foto: Beatrice Lundborg

Miljöpartiet i Stockholms stad sviker väljarna om allmännyttan. Trots att det står i partiprogrammet att partiet vill bygga fler hyresrätter öppnar MP tillsammans med Alliansen för en utförsäljning, skriver läsare Gunilla Thelander.

Jag är omåttligt besviken, för att inte säga rasande, på Miljöpartiet i Stockholm som tillsammans med Alliansen nu öppnar för ytterligare utförsäljning av allmännyttan. 

Partets borgarråd Daniel Helldén må skryta över att ha stoppat Nobelbygget på Blasieholmen och Applebutiken i Kungsträdgården, men man måste inse att de är projekt som mycket väl kan komma att genomföras senare. Om utförsäljningar av hyresrätter genomförs är det däremot något oåterkalleligt.

”Stockholm behöver fler hyresrätter, inte färre. Hyresrätter är nödvändigt för de som saknar kapital att köpa en bostad.” Citatet är hämtat ur MP:s partiprogram som går att läsa på nätet.

Mot bakgrund av dessa rader är det fullständigt obegripligt hur MP kan medverka till att fler stockholmare tvingas sätta sig i skuld, ta miljonlån eller uppleva att de inte får något lån och därmed tvingas in i den ytterst osäkra och obehagliga situationen att bo kvar som hyresgäst hos sina ombildade nya hyresvärdar.

Det enda positiva med MP:s svek är att det förhoppningsvis har öppnat ögonen på dem som hittills trott att partiet hör hemma till vänster. 

DN Åsikt 20 oktober 2018 kl 05

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.