Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

Modigt av statsministern att inte ge sig på muslimer

Den som är emot böneutrop har åsikter som är främmande, auktoritära, ålderdomliga och fördomsfulla. Statsminister Stefan Löfven är är modig när han väljer att inte ge sig på en religiös minoritet som bara ber om att bli behandlade på samma sätt som andra.

C-G Pernbring tycker att det är fegt av statsministern att inte ta ställning mot muslimska böneutrop. Han skriver att islam är en främmande, auktoritär och ålderdomlig religion samt att vi genom att tillåta böneutrop riskerar vårt jämlika samhälle.

I själva verket är det C-G Pernbrings åsikter som är ett hot mot vårt jämlika samhälle. Statsministern är modig när han väljer att inte ge sig på en religiös minoritet som bara ber om att bli behandlade på samma sätt som andra religioner i Sverige.

C-G Pernbring gör skillnad på kristendom och islam och menar att även staten ska göra skillnad på olika religioner. Däri ligger hotet mot vårt jämställda samhälle. Varför ska en religion ha fördelar som en annan religion saknar? Resonemanget är principlöst och smaklöst.

Tillåt mig att framhålla det självklara. För tusen år sedan var det kristendomen som var en främmande religion i Sverige. Även kristendomen var för inte alls länge sedan extremt auktoritär. På 1600-talet kunde man exempelvis bli dömd till äktenskap.

Det är C-G Pernbrings åsikter som är främmande, auktoritära och ålderdomliga. Framför allt är hans åsikter fördomsfulla.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.