Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-15 07:21 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/mustaschkampanjen-forlojligar-cancersjuka-man/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Mustaschkampanjen förlöjligar cancersjuka män”

Prostataoperation på Karolinska sjukhuset i Stockholm.
Prostataoperation på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Foto: Eva Tedesjö

Mustaschkampanjen förlöjligar cancersjuka män. Kampanjen borde göras om i allvarligare ton och tidsmässigt skiljas från bröstcancerkampanjen Rosa bandet, skriver läsaren Göran Karlsson.

Hela iden med Mustaschkampanjen förlöjligar oss män. Det är ungefär som om Rosa bandet skulle vara en “odla armhårs”-kampanj för kvinnor.

Den tidsmässiga planeringen med Mustaschkampanjen kort efter Rosa bandet är mycket dålig. Har man skänkt pengar i den första kampanjen vill man inte skänka pengar en månad efteråt. Det borde vara minst sex månaders skillnad.

Jag har gått igenom Sveriges Radios arkiv och räknat antalet reportage om brötcancer jämfört med prostatacancer. Det handlar om en stor snedvridning: drygt 1.700 radioreportage om bröstcancer mot cirka 1.000 om prostatacancer.

Dessutom förlöjligas män genom att en tjej med lösmustasch används i kampanjen. Kampanjen borde göras om i en allvarligare ton som inte förlöjligar cancersjuka män. 

DN Åsikt 23 oktober 2018 kl 14

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.