Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 23:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/mycket-gar-att-gora-pa-hemmaplan-for-klimatet/

Insändare

Insändare. Mycket går att göra på hemmaplan för klimatet

Färre flygplatser borde påverka miljön och klimatet positivt. Eldrivna fordon på Arlanda borde vara en självklarhet, liksom att charterbolagen borde kunna hjälpa resenärer till samåkning.

När jag ska flyga utomlands slutar det ofta med att jag måste åka via Arlanda, trots att vi betalar via skatten för två flygplatser i Östergötland: en i Linköping och fem mil bort en i Norrköping. Så jag får ta bilen upp till Arlanda 18 mil och där träffar jag andra människor som gjort likadant.

Många mil med bil. Sist fick vi boka hotell då flygtiderna är som de är. Vi blev skjutsade till flygplatsen från hotellet, andra gånger har vi blivit skjutsade från långtidsparkeringen.

Det är mängder med människor som ska forslas hit och dit omkring en flygplats. Aadrig har jag åkt något eldrivet fordon, trots att dessa bilar, minibussar bara går däromkring. Aldrig har något charterbolag kontaktat mig och föreslagit samåkning.

Jag skulle aldrig våga lita på att SJ fick upp mig i tid, då politiker misskött och delat upp verksamheten så att ingen tar ansvar. Jag tror att många politiker vill säga något politiskt rätt, som höj flygskatten, men saknar vanligt förnuft och vettiga förslag om vad som kan göras bättre i och omkring Arlanda.