Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-17 19:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/nya-regeringen-ett-svek-mot-valjarna-och-demokratin/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Nya regeringen ett svek mot väljarna och demokratin”

C-ledaren Annie Lööf passerar SD-ledaren Jimmie Åkesson på väg till riksdagens talarstol före statsministeromröstningen i fredags där Stefan Löfven (S) fick 115 ja-röster mot 153 nej, medan 77 riksdagsledamöter, däribland Annie Lööf, avstod. Det innebar att mindre än hälften av de 349 ledamöterna röstade nej. Foto: Erik Ardelius

Den nya regeringen är ett svek mot väljarna. Nu kommer samma misslyckade politik för invandringen att fortsätta, skriver läsaren Anna Fischer.

Rätta artikel

Sverige ska vara ett demokratisk land. Men utifrån riksdagsvalet i fjol, och vad som därefter skett, kan jag inte se någon koppling eller igenkänning med folkstyre. Det så kallade Januariavtalet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna är en röra av överenskommelser mellan politiker som inte sätter landet och dess befolkning i första rummet.

Ingen av dem är villiga att se konsekvenserna av deras redan sedan tidigare oansvariga politik. De kan inte heller se konsekvenserna av vad en fortsatt sådan politik kommer att leda till. Som folkvalda politiker i en demokrati sätter partiledarna med Stefan Löfven (S) och Annie Lööf (C) i spetsen sitt egenintresse före landets bästa.

Katastrofen var ett faktum när regeringsförslaget röstades igenom i riksdagen i fredags. De partiledare som sitter i den blivande regeringsbildningens partier saknar verklighetsförankring.

Vallöften och ideologier säljs ut utan tvekan eller eftertanke i jakt på självuppfyllelse. Genom alla debatter har framför allt Annie Lööf utmärkt sig genom att börja varje mening med "Jag". Det säger en hel del om hennes inställning till vad som är mest viktigt: hon själv, partiet eller landet?  

Jag är förbi känslan av uppgivenhet och förtvivlan. Nu är jag bara arg och är övertygad om att svenska folket måste gå från ord till handling.

Politiker som är satta att värna om Sveriges rike och dess medborgare säljer ut landet till förmån för alla utom den egna befolkningen. I slutänden är det den egna befolkningen som kommer att stå med räkningen för den politik som nu ska drivas flera år framåt.

Betänk att de politiker som nu kohandlar om Sveriges framtid de facto aldrig behöver uppleva det som den tillvaro som den vanliga ”Svensson” tvingas uppleva. De som har en månadslön som de flesta bara kan drömma om, som sitter säkert i fina, trygga områden med villor värda miljoner – utan oro för boendesituation eller pension. De kommer aldrig att ställas inför samma verklighet som fotfolket som kämpar för att hålla samhället på fötter.

Det kommer aldrig att bli en fungerande integration om den fortsättningsvis hanteras på det sätt den gör nu. När de nyanlända är på plats ställs inga krav på att lära sig det svenska språket, komma ut i arbetslivet och försörja sig. Allt serveras - boende, mat, uppehälle, fri tandvård, utan krav på motprestation.

Ingen notis tas om de rapporter från förtvivlade och hårt utsatta människor som arbetar på Migrationsverket, inom vården, inom socialtjänsten eller de som jobbar inom polis- och räddningstjänsten. Medierna gör sin beskärda del i att sålla, kontrollera och styra den information som går ut till medborgarna i Sveriges.

Vi gör våld på Sverige som nation, medborgarna, statskassan, och framförallt vår kultur och våra traditioner. Katastrofen är redan här och nu talas det återigen om öppna gränser utan någon form av kontroll.

Vi har inte på alla år klarat av att integrera de flyktingar som hittills kommit till Sverige. Om svenska folket säger något negativt om de problem vi redan befinner oss mitt i, tystas det ner med ord som ”rasist”, ”nazist”, ”främlingsfientlighet”; att vi som upplever det så inte har någon verklighetsförankring, att vi är mindre vetande. Inget av det stämmer. 

Det är vi som drabbas av det, som mår dåligt och tvingas leva i det kaos ni politiker med er oansvarige migrationspolitik tvingas uppleva. Vi är också de som får betala notan - och vi vill inte.

Under alla år har medierna gjort sitt bästa för att styra information så att befolkningen varken ska få reda på sanningen, eller ges möjlighet att själva, utifrån korrekta fakta, få fatta egna beslut. Medierna styr vad som får sägas, vad som är politiskt korrekt och vilken ”sanning” som förmedlas. Det här är ett svek mot svenska folket, mot demokratin och mot Sverige. 

Det är svenska folket som kommer att få lida av konsekvenserna av den röra ni nu lägger fram som regeringsalternativ och som ska få styra Sverige i ytterligare fyra år. Det är vi som kommer stå kvar i spillrorna när dessa politiker gör bokslut för gott.