Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 18:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/nytt-debattklimat-kan-borja-med-forlat-av-overtramp/

DN Åsikt

DN Åsikt. Nytt debattklimat kan börja med förlåt av övertramp

Vi bör förlåta Delmon Haffo som ett första steg mot att skapa ett bättre debattklimat och ett samhälle som inte bygger på oförsonlighet och oförmåga att förlåta

Rätta artikel

Delmon Haffo kallade Annika Strandhäll för hora och Gunnar Duren anser att detta bara är ett symptom på en kultur som utvecklats länge och som vi alla är ansvariga för. Jag håller med om det och skulle önska att vi kunde vända den här negativa utvecklingen.

Det som Gunnar Duren föreslår, att vi själva måste sätta tonen och ta ansvar för våra handlingar och hur vi uttrycker oss, är naturligtvis ett bra sätt. En start på detta kan då vara att vi förlåter Delmon Haffo. Han är bara 24 år, han har fått sparken från sitt jobb och han har bett om ursäkt för sitt språkbruk.

Om vi verkligen synar oss själva kanske vi alla har uttryckt oss eller gjort något lika dumt någon gång med den skillnaden att det inte blev offentligt. Ett samhälle som bygger på oförsonlighet och oförmåga att förlåta kan bara politiska ledare som Donald Trump vinna.  Jag hoppas därför att ett nytt debattklimat kan starta med att vi förlåter Delmon Haffo och att det i en förlängning skapar ett samhälle som bygger på förtroende och där politiska karriärer som bygger på rädsla och populism inte finner någon grogrund.