Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 01:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/om-vi-ar-egoistiska-och-flyger-drabbas-vara-barn-och-barnbarn/

Insändare

Insändare. Om vi är egoistiska och flyger drabbas våra barn och barnbarn

Det är egoistiskt att flyga utomlands och ägna sig åt självförverkligande. Det kommer att drabba våra barn och barnbarn som tvingas leva i ett allt varmare klimat, vilket vår heta svenska sommar varit en försmak av.

Judith Gemler Axelsson tillhör de 18 procent av jordens befolkning som flyger, gillar att resa ut i världen då och då och undrar om hon är problemet. Tyvärr är det nog så. Nu när människor i andra länder får bättre standard blir vårt sätt att leva även något för resterande 82 procent av mänskligheten.

Vi måste bli bättre förebilder för att få stopp på miljöförstöringen. Sommarens väder pekar på hur bråttom det är med förändringar för hela ekosystemet.

Sverige är ett vackert land. I Ockelbo, Grums och Medelpad finns både färger och dofter, intressanta människor och djur och kultur.

Att egoistiskt ägna oss åt självförverkligande är att ta ifrån våra barn och barnbarn allt det härliga som vi tycker är självklart i livet. De kommer att få kämpa med svårigheter, som vi inte kan föreställa oss, om vi inte tar ett steg tillbaka. Den politiker i Liberalerna som sade att svenskar inte ska behöva få sänkt levnadsstandard förstår inte att det är just det som våra barn kommer att få utstå i framtiden, om vi inte kan göra några uppoffringar.