Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-13 06:11 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/ombildning-av-hyresratter-ska-ske-med-forsiktighet/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Ombildning av hyresrätter ska ske med försiktighet”

Ett av Stockholmshems hyresfastigheter i Barnängen på Södermalm i Stockholm.
Ett av Stockholmshems hyresfastigheter i Barnängen på Södermalm i Stockholm. Foto: Hasse Holmberg / TT

Ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter i Stockholm ska ske med försiktighet under den kommande mandatperioden. Ombildningar är bara aktuellt i ytterstaden när boende själva tar initiativet, skriver de miljöpartistiska borgarråden Katarina Luhr och Daniel Helldén.

Genom det grönblåa samarbetet har Miljöpartiet fått igenom mycket stora delar av den politik vi gick till val på, samtidigt som Stockholm får ett stabilt majoritetsstyre och Sverigedemokraterna hålls ute från inflytande. 

Vi säkrar att Stockholm även framöver får en offensiv klimatpolitik och en medmänsklig agenda. Bland annat får Stockholm en ny klimatmiljard, mål om att vara en klimatpositiv stad 2040, miljözoner, nej till östlig förbindelse och ett utökat arbete för att bekämpa hemlösheten. 

Ombildningar av hyresrätter kommer enbart att kunna vara aktuellt i ytterstaden, i stadsdelar där allmännyttan dominerar, när de boende själva tar initiativet och till marknadsmässiga priser.

Varje enskilt projekt ska också prövas noggrant, vilket som ligger i linje med Miljöpartiets tidigare politik.

I andra städer där försiktig ombildning i allmännyttan tillåtits i ytterstadsområden till marknadsmässiga priser har resultatet blivit få eller inga ombildningar över huvud taget, vilket till exempel var fallet i Uppsala när Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet styrde gemensamt där.

DN Åsikt 20 oktober 2018 kl 05

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.