Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-17 09:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/p3-blev-annu-samre-efter-omgorningen/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”P3 blev ännu sämre efter omgörningen”

Foto: Jessica Gow/TT

INSÄNDARE. Det är en tråkig utveckling som P3 genomgått de senaste åren. Sluta runda arbetsmarknadens regler och återgå till att satsa på personalen, skriver Matz Hasselbom.

Förväntningarna på att Sveriges radio P3 skulle bli mer ”vuxet” i och med omgörningen i början av året kom på skam. 

Det enda som har hänt är att duktiga programledaren Hanna Hellquist fått ett eget ”Morgonpasset” fast på eftermiddagen. Ledningen annonserade att de skulle ”skruva” på programutbudet för att det skulle bli bredare, vilket inte har infriats.

Det är en tråkig utveckling som P3 genomgått de senaste åren. Alltmer läggs ut på entreprenad för att – förmodar jag – slippa fastanställa personalen. Den ena begåvningen efter den andra får chansen under en period för att sedan kastas ut.

Med P3:s sätt att agera kommer ingen programledare kunna utvecklas och bli så folkkär som exempelvis Ulf Elving och Kaj Kindvall tilläts bli på sin tid. Skäms P3!

Utan förklaring stängdes programmet ”Tankesmedjan” ner och sänds nu endast en gång i veckan (med fantastiska programledare). Jag antar att den gamla ”Tankesmedjan” lades ned för att P3 blev tvunget att fastanställa programledarna enligt trygghetslagarna.

Nej, sluta med att runda arbetsmarknadens regler och återgå till att satsa på personalen.