Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 07:57 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/personalen-hade-inte-ens-tid-att-dela-potatisen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Personalen hade inte ens tid att dela potatisen”

Foto: Hasse Holmberg/TT

Min mamma kunde inte använda kniv. Men när jag frågade personalen på vårdhemmet om de kunde hjälpa henne sade de nej. De hade inte tid, skriver läsaren Dina Söderström.

När jag läser Ulf Kochs insändare får jag dåliga minnen. Min mamma, som inte lever längre, bodde på ett vårdhem utanför Stockholm i många år. Vid mina besök hos henne var jag ofta med när de boende skulle äta. 

Maten var väl okej, men potatisen var inte mosad eller delad. Min mamma kunde inte använda kniv längre, hon kunde alltså inte få i sig potatisen. Ingen i personalen hjälpte någonsin till att dela den i småbitar.

När jag blev pensionär kunde jag åka dit oftare och såg då alltid till att jag var där när hon åt. När jag försökte få personalen att hjälpa till var det nej. Det hade de inte tid med.

Man blir ledsen och arg. Har de inga föräldrar själva?

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.