Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-13 17:35 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/postnord-vagrar-att-bara-ut-posten-i-vart-hus/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Postnord vägrar att bära ut posten i vårt hus”

Foto: Emil Langvad/TT

Postnord delar inte ut ens vanlig post till vårt hus i Vasastan i Stockholm. Anledningen sägs vara bristande belysning och hur brevinkasten ser ut. Men husen runt omkring har samma utformning, skriver läsaren David Johansson.

Det är sedan länge välkänt att Postnord inte har lyckats bygga förmågan att hantera den ökade pakethanteringen, med stora brister i service och regelrätta skandaler – till exempel borttappade röstsedlar– som följd. Nu verkar de inte längre vilja dela ut ”vanlig” post.

I vårt lägenhetshus i Vasastan har de sedan en månad slutat dela ut post, de boende får i stället hämta sin post på Postnords företagscenter. Anledningen sägs vara bristande belysning och brev­inkastens utformning. 

Vid besök i andra hus i omgivningen har jag kunnat konstatera att belysning och brevinkast motsvarar dem i vår trappuppgång, men i dessa hus får man fortfarande breven hemburna såsom varit fallet i Stockholm sedan 1673. Vid kontakt med anställda på Postnords företagscenter visar det sig att de också anser att beslutet är överilat.

Trots att vi under nästa år kommer att genomföra en renovering av trapphuset och då installera ny belysning och postfack kan Postnord inte tänka sig att fortsätta utdelningen till dess att förbättringarna är på plats - även om de delat ut under samma förhållanden i decennier.

Frågan man ställer sig är hur mycket av sitt uppdrag Postnord kan avsäga sig eller brista i innan det är dags att likvidera bolaget och låta andra aktörer ta över. Förtroendesiffror under 10 procent hade inneburit en snar sorti från marknaden för de flesta andra bolag.

DN Åsikt 15 oktober 2018 kl 16

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.