Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 15:28 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/prishojningen-pa-arlanda-express-ar-modest/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Prishöjningen på Arlanda Express är modest”

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Prishöjningen på Arlanda Express för en enkelbiljett från 280 till 295 kronor är modest. Om man köper biljetten sju dagar i förväg kostar den bara 195 kronor, skriver företagets vd Magnus Zetterberg.

Det stämmer, som Göte Gunnarsson skriver i sin insändare, att vi på Arlanda Express nyligen har höjt priset på vår standardbiljett. Höjningen är dock relativt modest då vi endast höjt priserna med fem procent på tre år.

Faktum är att den stora prisförändringen inte är en höjning, utan en rabatt. Vi har precis lanserat enkelresa för 195 kronor om man köper biljetten på nätet, minst sju dagar i förväg.

Det är en prissänkning med över 30 procent som vi hoppas tilltalar alla resenärer samtliga dagar i veckan, även pensionärerna. Men liksom flyget har vi ingen specifik pensionärsrabatt.

Varannan kund som reser med oss är privatresenär och vi försöker även på andra sätt locka privatresenärer att resa med oss. Vi erbjuder rabatter till barn och unga och till personer som reser i grupper på två till fyra personer (fyra personer för 550 kronor).  

För ökad tillgänglighet för familjer får vuxna resa med upp till fyra barn gratis. Vi erbjuder den snabbaste och enklaste resan mellan Stockholm och Arlanda med marknadens enda punktlighetsgaranti. 

Du ställer en fråga om vårt miljötänk. Våra tåg går på enbart förnybar energi och är ett ”bra miljöval” enligt Naturskyddsföreningens miljömärkning.

Vi hoppas förstås att du även i fortsättningen väljer att resa med oss, med dessa synpunkter i bagaget.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.