Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 06:13 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/prissattningen-pa-arlanda-express-ar-girig/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Prissättningen på Arlanda Express är girig”

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Prissättningen på tågresorna med Arlanda Express är girig. För den som vill tänka på miljön kostar det 295 kronor att åka till flygplatsen. Det är under all kritik att rabatter saknas för pensionärer och andra grupper, skriver läsaren Göte Gunnarsson.

Vi är två seniorer från Skövde med tunga väskor som åker på semester via Arlanda. SJ:s tåg norr om Mälaren är betydligt tryggare och punktligare än till exempel snabbtågen söder om Mälaren.

Vi byter till buss i Bålsta för vidare transport till Arlandas terminal 5. Kostnad 34 kronor per person, inklusive pensionärsrabatt. Som bonus slipper vi stöket på Stockholms central.

Hemresan startar med Arlanda Express. Biljetten kostar 295 kronor per person för 20 minuters transport. Det finns inga rabatter för pensionärer och andra grupper som brukar behöva betala mindre. Prissättningen tycks i stället anpassad för folk som reser i affärsklass där någon annan betalar biljetten.

Jag ser senare att företaget höjde pensionärsbiljetten från 150 till 295 kronor på något år sedan. Det är en liten nätt prishöjning på 97 procent.

Från Stockholm till Skövde reser vi med MTR för 191 kronor person inklusive platsbokning och pensionärsrabatt. Restiden två timmar och längd cirka 30 mil.

Arlanda Express, er prispolitik är obegriplig och girig! Vill ni vårda ert varumärke bör ni snarast ompröva er prispolitik och gynna valet av tåg.

Någon internt hos er som diskuterat miljö- och klimatfrågor?

DN Åsikt 3 november 2018 kl 05

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.