Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 08:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/problemet-galler-inte-alla-arbetssokande/

DN Åsikt

DN Åsikt. Problemet gäller inte alla arbetssökande

Catharina Nasenius har flera poänger i sitt debattinlägg om ungas attityder i arbetslivet. Självklart är det inte så enkelt att det enbart är dålig attityd bland de unga som gör att företagen har svårt att hitta rätt kompetens.

Rätta artikel

I rapporten ”Det är attityden, dumbom” som DN uppmärksammade den 17:e november framgår det tydligt att problembilden är större än så. Svårigheterna att hitta personal med rätt attityd gäller oavsett bransch eller ålder.

Att problemet existerar innebär inte heller att den beskrivningen gäller alla arbetssökande. Många har förstås just de egenskaper som arbetsgivarna efterfrågar. De är välutbildade, erfarna, ansvarsfulla, självgående och socialt kompetenta.

Det vår undersökning lyfter fram är situationerna när en rekrytering inte blir av – då kan attityden vara den avgörande faktorn.

Nu arbetar vi på Företagarna med att, utifrån de utmaningar företagen beskriver, identifiera viktiga aktörer och ta fram förslag på reformer som kan minska detta tillväxthinder.

Där är ett bättre ledarskap bland företagarna en viktig del. Ledarskapet är en nyckel för att våga rekrytera även personer utan erfarenhet eller rätt utbildning. Företagen måste ta fram strategier och skaffa tillräcklig kompetens för att coacha och lära upp nyanställda, så att de ska kunna bli allt mer självgående och ta ett större ansvar.

Samtidigt är det viktigt att de arbetssökande får en realistisk bild av vad arbetsgivarna kräver och vilka egenskaper de borde utveckla och lyfta fram för att lyckas på arbetsmarknaden. Ansvaret för en lyckad matchning på arbetsmarknaden ligger hos båda parter.