Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 04:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/regeringens-struntar-i-basindustris-elbehov/

INSÄNDARE

Insändare. ”Regeringen struntar i basindustrins elbehov”

Statliga ståltillverkaren SSAB:s koksverk i Oxelösund är en del av den svenska basindustrin som står för nästan en tredjedel av landets exportinkomster.
Statliga ståltillverkaren SSAB:s koksverk i Oxelösund är en del av den svenska basindustrin som står för nästan en tredjedel av landets exportinkomster. Foto: Anders Wiklund/TT

INSÄNDARE. Regeringens struntar i basindustris elbehov. Risk för kortvarig elbrist ökar drastiskt vintern 2020/2021 på grund av Vattenfalls planer på stängningen av kärnkraftsreaktorer i Ringhals, skriver civilingenjören Klas Roudén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.