Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 11:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/religionsfrihet-ger-ingen-ratt-att-stympa-barn/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Religionsfrihet ger ingen rätt att stympa barn”

Manlig omskärelse genomförs på ett barn på en privat klinik i Stockholm Foto: Christine Olsson

INSÄNDARE. C-ledaren Annie Lööf sviker barnen när hon argumenterar för att manlig omskärelse även fortsättningsvis ska vara tillåten. Hon borde stötta sitt ungdomsförbunds linje som vann omröstningen på partistämman den gångna helgen, skriver Arne Göth.

Argumentationen för manlig omskärelse förs på en bedrövlig nivå. Jämför den starka och välformulerade opinionen som rör omskärelse av flickebarn. Den är barbarisk och fruktansvärd och att rättfärdiga den med religionsargument ser vi som helt förkastligt.

Men när det gäller stympning av könsdelar på gossebarn blir tonläget plötsligt ett annat, judar och muslimer går i taket, för nu gäller det ”religionsfrihet”!

Vad vuxna människor väljer att göra med sina könsdelar må stå för dem, det har ingen annan med att göra. Men vad är det för fasansfulla gudar som kräver blodsoffer av små barn?

Tack till Centerpartiets ungdomsförbund som tagit ställning, och skam till partiledaren Annie Lööf som ”ändrat sig”. Vilka argument ligger bakom hennes ändrade ståndpunkt?

Skulle vi inte kunna vara överens om att det är fel att skära i små barns könsorgan, oavsett vilken religion som deras föräldrar råkar ha?