Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 08:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/rosta-bort-miljopartiets-fundamentalister/

DN Åsikt

DN Åsikt. Rösta bort Miljöpartiets fundamentalister

Jag ser fram emot bättre framkomlighet för mig och min bil i centrala Stockholm. Fler parkeringsplatser att välja mellan skadar inte heller. Valet i september skänker hopp om detta.

Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad, menar att syftet med att avgiftsbelägga motorcykel och moped på mc-parkering är ”att öka framkomligheten på Stockholms gator, minska trängseln i staden och samtidigt öka antalet lediga parkeringsplatser”.

Vad bra! Ökad framkomlighet och fler parkeringsplatser kommer tala till bilens fördel framåt när jag väljer färdmedel vid ärenden i stan. Den förändringen hade jag inte förväntat mig från en miljöpartist.

Skämt åsido. Vad detta politiska snömos egentligen handlar om framgår inledningsvis i inläggets sista stycke: ”Med minskade skillnader i pris blir det fler som ställer sitt fordon i garage eller tomtparkering under hela dagar eller veckor”. Översätter vi detta handlar det om att göra det för dyrt för människor att överväga en egen variant av transportlösning som saknar välsignelse från de renläriga i MP (typ allt utom cykel eller apostlahästarna).

Vi får hoppas att detta förslag blir lika framgångsrikt som den tänkta stängningen av Bromma flygplats och liknande fundamentalistiska initiativ. En viss händelse i september skänker hopp!