Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Rullatorn ger mig möjlighet att lyssna på fågelkvitter”

Foto: Magnus Hallgren

Rullatorn gör det möjligt för många att handla och lyssna på fågelkvitter. Det är ett värdefullt hjälpmedel även för många unga, skriver läsaren Marianne Carlde.

Jag blev illa berörd av insändaren om att vi använder alldeles för mycket av rullatorer. Gunilla MIllberg skriver själv att hon lider av sjukdomar, men tycks inte ha någon förståelse för oss som använder rullatorer. Önskemålet vore ju att inte behöva använda en rullator.

Vi både går på sjukgymnastik och kan i dag gå ut och gå längre sträckor då vi har hjälpmedlet som hjälper oss fram. Att man kanske blir trött vid en promenad gör att med en rullators hjälp kan sätta sig en stund och vila. Det känns även tryggare om man har svårigheter med balansen.

Det är inte bara äldre som använder rullatorer. Det finns muskelsjukdomar och annat som gör att även yngre människor behöver en rullator som daglig hjälp.

Ska vi inte heller använda glasögon eller hörapparat? Att gå med käpp tog de upp på ”Fråga doktorn”, och det är inget bra hjälpmedel att använda eftersom det belastar kroppen fel.

Låt oss använda rullator om vi själva anser att vi behöver det. Själv har jag både artros, en muskelsjukdom, hjärtsvikt och drabbades av en benfraktur i somras - jag hade inte över huvud taget kommit ut för att handla eller lyssna på fågelkvitter utan min rullator.

Jag är tacksam för att ha ett hjälpmedel som gör att jag kan gå långpromenader, lyssna på fågelkvitter och uppleva naturens skiftningar. 

DN Åsikt 8 oktober 2018 kl 17

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.