Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 14:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/sa-skriver-du-insandare-i-dagens-nyheter/

Insändare

Insändare. Så skriver du insändare i Dagens Nyheter

Dagens Nyheter publicerar dagligen insändare digitalt på dn.se/insandare. I tidningen finns en insändarsidan tisdag-fredag.

Här kan du läsa om hur du skriver insändare, svarar och kommenterar.

Mejladressen är insandare@dn.se. Text ska klistras in i mejlet utan bilaga. Bildinsändare och fotoinsändare ska bifogas med jpg-fil.

Det går även att skicka brev. Adressen är: Insändare, DN, 105 15 Stockholm.

Insändare i DN kan vara både korta och långa - alltifrån en eller två meningar till tusentals tecken. Huvudinsändare på insändarsidan ska i normalfallet vara högst 3.400 tecken inklusive blanksteg. Längre texten kan publiceras digitalt.

Utgå gärna från egna erfarenheter. Inled och avsluta texten med att tydligt framföra din åsikt.

Om du har ett konkret förslag som riktar sig till politiker, myndighet eller företag ska detta framgå. Redaktören söker vid behov svar av politiker, myndighetspersoner eller företag som insändarskribenterna riktar sig till. 

Någon eller några länkar kan gärna infogas i texten. Insändarredaktören beslutar vilka som ska publiceras.

Underteckna med namn, postadress och mobilnummer. Din postadress och ditt mobilnummer behövs för att redaktionen vid behov ska kunna kontrollera skribenters identitet. Den uppgiften raderas direkt.

Som underskrift vill vi gärna att du skriver ”Förnamn Efternamn, titel, Bostadsort”. DN publicerar inte insändare under pseudonym.

DN förbehåller sig rätten att korta och redigera insänt material. Det kan komma att publiceras på alla våra plattformar, i papperstidningen, på sajt och i sociala medier. 

Som skribent medger du att Dagens Nyheter fritt och utan ersättning får framställa exemplar av materialet samt lagra och tillgängliggöra detta för allmänheten. Något honorar utgår inte.

Insändare får inte innehålla förtal, personliga angrepp eller förolämpningar, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier, olovliga våldsskildringar eller pornografi, uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet, olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat materia, svordomar eller obscena ord, kommersiella budskap eller reklam.

Artiklarna ska följa DN:s språkregler som är lika TT:s språkregler. DN deltar i Mediespråksgruppen, vars rekommendationer finns här. Undvik till exempel förkortningar och skriv ut ord som ”till exempel” i stället för förkortningen ”t ex”.

Svar på insändare publiceras efter godkännande av redaktören. Det går också att kommentera insändare med artikelkommentarer. Kommentarer kan komma att modereras.

Om du vill kommentera en artikel ska du klicka på den röda rutan i artikeln med texten "Lämna kommentar". Skapa sedan ett konto eller logga in genom att klicka på rutan "Logga in/Skapa konto". 

Ett urval av insändarna publiceras i tidningen, där insändarsidan i regel finns tisdag-fredag.

I tidningen publiceras även sms-insändare. Skicka ett sms till 72444 och inled med ”SKRIV” och därefter ett mellanslag. Normal sms-taxa gäller. Vi prioriterar kortfattade sms på en eller två meningar.

Tecknade bildinsändare mejlas scannade som jpg-fil till insandare@dn.se. Fotoinsändare med en kort bildtext mejlas till insandare@dn.se. Ange ditt namn, i vilken ort bilden är tagen samt gärna tidpunkt. Precis som tecknade bildinsändare publicerar vi ett urval i tidningen och på dn.se/insandare. 

Insändarredaktören går lättast att nå på mejl: insandare@dn.se. Det går även att ringa : 08-738 12 78 mellan kl 08.30 och 17 på vardagar.

Länkar till DN:s insändare som publiceras digitalt finns i de sociala medierna Facebook och Twitter. Sök efter: DN Insändare.