Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 15:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/sand-p4-plus-i-p3-for-isolerade-aldres-skull/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Sänd P4 Plus i P3 för isolerade äldres skull”

Hemsidan för Sveriges Radios digitala radiokanal P4 Plus, som riktar sig till äldre lyssnare, men bara ibland sänds analogt i de vanliga P4-kanalerna.
Hemsidan för Sveriges Radios digitala radiokanal P4 Plus, som riktar sig till äldre lyssnare, men bara ibland sänds analogt i de vanliga P4-kanalerna. Foto: Mats J Larsson

INSÄNDARE. Coronakrisen borde få Sveriges Radios ledning att äntligen ändra sig när det gäller kanalen P4 Plus som riktar sig till äldre lyssnare. Börja omedelbart med att sända P4 Plus i P3 på nätterna, skriver pensionären Bengt Arne Persson.

Det är en rörande omtanke vi gamlingar får erfara. Alla (nästan) vill begränsa negativ påverkan av vår isolering. Vi är grymt tacksamma.

Den som slog på Sveriges Radios P3 eller P4 i natt fick, som alla andra nätter, var femte minut höra hånfullt upprepas: Du lyssnar på Vaken i P3 och P4. Samtidigt sänds Sveriges Radios P4 Plus, för alla över 60 år, (för många ouppnåeligt) digitalt.

Om Sveriges Radio vill vara med i ”omtankeracet” kan public service-bolaget redan kommande natt trycka på knappen som sänder gamlingarnas P4 Plus på ungdomens P3 kanal.

Enligt mina kontakter inom SR försöker flera inom huset sedan länge påverka ledningen, för att de digitala ungdomarna skall avhändas sin radiokanal till förmån för oss radioala gamlingars P4 Plus.

Måtte det nya coronaviruset lyckas medverka till att vi gamlingar, både natt och dag, har möjlighet att lyssna på Sveriges Radios P4 Plus, kanalen som under planeringen uppgavs vara riktad till oss.