Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 15:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/satt-stopp-for-after-ski-pa-skidorterna/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Sätt stopp för after ski på skidorterna”

För ett stort antal hotell och restauranger är så kallad after ski (efter skidåkningen) i Åre, Sälen och andra skidorter en viktig inkomstkälla med stor alkoholförsäljning.
För ett stort antal hotell och restauranger är så kallad after ski (efter skidåkningen) i Åre, Sälen och andra skidorter en viktig inkomstkälla med stor alkoholförsäljning. Foto: Erik Nylander/TT

INSÄNDARE. Det är märkligt att det ska ta sådan tid att stoppa after ski i svenska skidorter med tanke på den smittspridning som skedde i Italien. Nu måste Folkhälsomyndigheten och ansvariga politiker ingripa, skriver Martin Stugholm.

En enad expertis i Sverige vill ha en långsam spridning och en så plan kurva som möjligt på spridning en av det nya coronaviruset. Syftet är att vården ska kunna ta hand om allvarligt livshotande sjuka på våra sjukhus.   

I Åre och övriga skidorter finns just nu tiotusentals människor från Sverige och övriga Europa, som trängs på after ski och andra tillställningar. Nu är det hög tid att sätta stopp för denna dårskap där coronaviruset kan spridas till oskyldiga människor.

Till och med ansvariga för sjukvården i Åre vädjar om att denna smittspridning måste hejdas på våra skidorter. Med omedelbar verkan borde verksamheten stängas ner. Det är konstigt att Folkhälsomyndigheten, regering och riksdag ännu inte fattat ett sådant beslut.  

Folkhälsomyndigheten borde dragit lärdom av vad som hände på skidorterna i norra Italien. Följ Norges exempel och stäng ner denna verksamhet i Åre och övriga skidorter i Sverige! Agera nu innan smittspridningen eskalerar ännu mer!

Det är dags att visa handlingskraft och skydda oss medborgare. För var dag som går sätter våra beslutsfattare människors liv på spel.