Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 06:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/skamligt-att-swedbank-skickar-hotfulla-brev-till-aldre-utan-dator/

INSÄNDARE

Insändare. ”Skamligt att Swedbank skickar hotfulla brev till äldre utan dator”

Min mor är 93 år och kan inte hantera en dator. Hon har heller ingen uppfattning om vad en ”Swedbank-app” är för något, hon har inte ens en mobiltelefon, skriver Lennart Philipson.
Min mor är 93 år och kan inte hantera en dator. Hon har heller ingen uppfattning om vad en ”Swedbank-app” är för något, hon har inte ens en mobiltelefon, skriver Lennart Philipson. Foto: Jessica Gow/TT

Vilken värld lever bankerna i? Jag har förståelse för att Swedbank enligt Penningtvättslagen behöver inhämta information om min 93-åriga mors bankkonto. Men jag har noll förståelse för hur man gör det, skriver läsaren Lennart Philipson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.