Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 15:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/skippa-notkott-viktigare-an-minska-matsvinnet/

Insändare

Insändare. ”Skippa nötkött viktigare än minska matsvinnet”

Skörd av morötter på Gotland 2017 när 29 000 ton producerades, vilket var näst mest efter Skåne där 64 000 ton morötter skördades.
Skörd av morötter på Gotland 2017 när 29 000 ton producerades, vilket var näst mest efter Skåne där 64 000 ton morötter skördades. Foto: Karl Melander

Det är viktigare för miljön och klimatet att dra ner på konsumtionen av nötkött än att minska matsvinnet. Debatten om matsvinn passar politiker som inte vill vidta åtgärder för minskad konsumtion och produktion av animalier, skriver läsaren Jonas Paulsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in