Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 15:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/skjut-upp-hojd-pensionsalder-minst-ett-ar/

Insändare

Insändare. ”Skjut upp höjd pensionsålder minst ett år”

I det årliga orange kuvertet finns uppgifter om intjänad allmän pension och beräknad framtida pension vid olika åldrar. Den lägsta gränsen för att ta upp allmän pension har varit 61 år sedan det nya pensionssystemet infördes 1999, men ska efter ett riksdagsbeslut på onsdagen höjas till 62 år på grund av stigande medellivslängd.
I det årliga orange kuvertet finns uppgifter om intjänad allmän pension och beräknad framtida pension vid olika åldrar. Den lägsta gränsen för att ta upp allmän pension har varit 61 år sedan det nya pensionssystemet infördes 1999, men ska efter ett riksdagsbeslut på onsdagen höjas till 62 år på grund av stigande medellivslängd. Foto: Janerik Henriksson/TT

INSÄNDARE. Skjut upp beslutet att höja den lägsta pensionsåldern från 61 till 62 år i minst ett år. Det är orimligt att personer som är födda 1959 får bara drygt två månader på sig att förbereda sin pensionering, skriver 60-åringen Tomas Karlsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in