Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-17 19:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/skrammande-att-se-ebba-busch-thor-vika-sig-for-sd/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Skrämmande att se Ebba Busch Thor vika sig för SD”

KD-ledaren Ebba Busch Thor på presskonferensen i riksdagens presscenter efter det som visade sig bli den tredje och avslutande talmansrundan i onsdags. Foto: Lisa Mattisson

Det är skrämmande att se KD-ledaren Ebba Busch Thor vika sig för Sverigedemokraterna. Det är märkligt att ett parti som kallar sig kristet är så aningslöst inför de mörka strömningar som får västvärlden att skälva, skriver läsaren Lars Thulin.

Rätta artikel

Det har varit intressant att följa de två högerpartierna under höstens regeringskaos. Jag delar inte moderaterledaren Ulf Kristerssons uppfattningar, men han förefaller vara en sympatisk man och alls ingen dumbom.

Därför har man sett på honom att detta med mandatfördelningen i riksdagen och det obestridliga faktum att Sverigedemokraterna kan få stort inflytande har plågat honom, liksom det faktum att en falang av hans parti mer än gärna ger sig i lag med SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Däremot har det varit skrämmande att se Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. Hon tycks inte ens ha insett problemet!

Hon var helt blank när frågan kom på tal. Hennes svar på alla frågor, oavsett vad de handlade om, genererade i princip samma svar: att korta sjukvårdsköerna.

Att vårdfrågor i första hand är en regional fråga, och att en stor del av landets regioner är borgerligt styrda, verkar vara ett faktum som gått henne förbi.

Det är märkligt att ett parti som kallar sig kristet kan vara så aningslöst inför de mörka strömningar som får hela västvärlden att skälva.