Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

Sluta diskriminera oss som saknar mobiltelefon

En äldre man surfar på sin mobiltelefon.
Foto Hasse Holmberg/TT
En äldre man surfar på sin mobiltelefon. Foto Hasse Holmberg/TT

Utan mobiltelefon i fickan diskrimineras jag i samhället. Det kan inte vara rimligt att man ska behöva ladda ner en app för att parkera bilen. Det måste finnas alternativ för oss som är äldre och har svårt att använda en modern mobiltelefon.

Jag vill protestera mot att ett företag som heter Easypark breder ut sig och verkar ta över de flesta parkeringsplatser i landet och tvingar mig att ständigt bära med mig en mobiltelefon. Om jag inte har mobilen med mig kan jag inte parkera eller också straffas jag med parkeringsböter. Informationen om hur parkeringsprocessen går till är också mycket bristfällig.

Då jag är en äldre person med försämrad syn innebär knappandet på en mobiltelefon ett stort hinder. Jag måste först byta glasögon och även när jag har gjort det, är knapparna väldig små och det blir lätt fel. Det tar lång tid för mig att komma igenom denna procedur.

Jag kan inte förstå varför parkeringssnurran som tidigare gällde inte fortsättningsvis kan användas. Det är ju på platser där det normalt fortfarande gäller att man får stå gratis i en till fyra timmar.

Detta med appar och mobiltelefoner verkar ta över i samhället och är snart lika viktiga som att bära med sig ett körkort. Jag protesterar emot att jag måste bära med mig en teknisk pryl för att inte utestängas från samhället.

Jag kan inte vara ensam om att ha svårigheter med att att hantera dessa apparater, inte bara för att jag ser sämre, utan också för att det också krävs vana att använda en mobiltelefon. Är man inte intresserad av alla finesser och nöjer sig med att ringa telefonsamtal, blir dessa appar och SMS-meddelanden svåra att hantera. Med en enkel telefon som jag har kan jag ringa och skicka sms, men inte använda appar.

Jag protesterar mot att parkeringssnurran ersätts av en mobilapp eller med krångligt förfarande med sms-meddelanden. Jag protesterar mot att jag tvingas lämna ut personliga data som samlas i databaser med syften som för mig är okända.

Jag protesterar allmänt mot att jag, för att inte diskrimineras i samhället, ska tvingas bära med mig en teknisk pryl som för mig är svåranvänd och onödig.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.