Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-29 14:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/smaskande-pa-bio-forstor-filmupplevelsen/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Smaskandet på bio förstör filmupplevelsen”

Biografsalong i Stockholm.
Biografsalong i Stockholm. Foto: Magnus Wennman/TT

INSÄNDARE. Smaskandet på bio förstör filmupplevelsen. Film ska ses på biografer, medan måltider ska avnjutas hemma eller på restaurang, skriver biobesökaren Kjell-Erik Selin.

Trots en hel del lockande filmer är det numera lätt att avstå från biografbesök. Ätandet och drickandet stör koncentrationen.

Gjorde nyligen ett nytt försök eftersom jag verkligen ville se en film. Allt verkade lugnt till tio minuter efter att filmen rullat igång.

Då intogs de närmaste platserna av ett par som uppenbarligen hade planerat inta sin middag på biografen. Inte bara läsk, popcorn och liknande, utan snarare en komplett middag med inslag av svårsmälta rätter och starka dofter.

Försökte lite stillsamt göra dem uppmärksammade på det olämpliga med smaskandet, men responsen var obefintlig. Störandet pågick till filmens slut. Kvar fanns då sopor som troligen skulle fylla en Ica-plastpåse.

Jag tycker att film ska ses på biografer, medan måltider ska avnjutas hemma eller på restaurang, såvida inte biografen är specialbyggd för intag av enklare förtäring med bord och avgränsande soffor.

Vågar nog inte besöka en vanlig biograf, där man sitter nära varandra, på bra länge.