Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-24 01:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/socialdemokraterna-skymfar-medarbetarna-pa-sjukhusen/

DN Åsikt

DN Åsikt. Socialdemokraterna skymfar medarbetarna på sjukhusen

En av bilderna på Instragramkontot för Socialdemokraterna i Stockholm. Foto: DN

Socialdemokraterna har publicerat reklambilder inför valet i höst där Danderyds sjukhus och Karolinska universitetssjukhuset visas med upp- och nedvända logytyper. Kampanjen är en skymf mot medarbetarna på sjukhusen.

Socialdemokraterna lanserade senaste veckan en valkampanj i tunnelbanan och på Instagram. På bilder har Danderyds sjukhus och Karolinska universitetssjukhuset vänts upp och ned. Sjukhusens logotyper har centrala positioner i bilderna och avbildas också upp och ned.

Jag jobbar med stolthet på Danderyds sjukhus AB i Stockholm. Bolaget är helägt av Stockholms läns landsting. Vi är ett lag på 3800 medarbetare som varje dag levererar vård och omsorg till norra Stockholms läns invånare efter bästa förmåga.

Vi är inte perfekta. Vi jobbar ständigt med att utveckla verksamheterna, förbättra kvaliteten och hålla efter väntetider till besök och åtgärder. Men Socialdemokraternas bilder med upp- och ned vända sjukhuslogotyper är en skymf mot de medarbetare på Danderyds sjukhus som går till jobbet varje dag och tar hand om patienter med benbrott, hjärtinfarkter och infektioner.

Kampanjbilderna en sorglig attack från de vill styra under nästa mandatperiod. Vilken företagsledning dissar sina egna varumärken genom att publicera upp- och nedvända logtyper?

Jag undrar om de socialdemokratiska oppositionslandstingsråden i Stockholms läns landsting, Dag Larsson och Erika Ullberg, står för era S-märkta reklamskyltar? Tror ni att den gigantiska klyfta mellan styret i Stockholms läns landsting och verksamheterna gynnas? Tror ni att en och annan hårt arbetande sjuksköterska eller läkare tar illa vid sig? Konsten är fri, men är det lämpligt att det regeringsbärande partiet gör detta? Hur tänkte ni?

Oppostionslandstingsråden är skyldiga 3800 medarbetare på Danderyds sjukhus ett svar.