Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

Stat och kommuner ska inte delta i hbtq-rörelsens propaganda

Polisen ingrep mot demonstranter för kärnfamiljen under Europride-paraden i Stockholm den 4 augusti.
Foto: Hossein Salmanzadeh/TT
Polisen ingrep mot demonstranter för kärnfamiljen under Europride-paraden i Stockholm den 4 augusti. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Det är fel att stat och kommuner okritiskt deltar i hbtq-rörelsen. Den sprider idéer om att experimentera med sin sexualitet där gränserna hela tiden flyttas mot allt extremare former.

Det är märkligt att statliga instanser och kommuner okritiskt deltar och uppmanar att delta i olika Pride-evenemang. Hbtq-rörelsen har lyckats sälja in sina åsikter genom att paketera in dem i, för de flesta, det mest självklara – att värna om människors lika värde. Vem törs säga nej till ett färgglatt regnbågspaket? Vem vill bli ansedd som att inte måna om människors lika värde?

Men vad är det egentligen som vi får med i paketet? Jo, ett förespråkande av en livsstil som motsäger det som de flesta tar för givet och som de flesta innerst inne önskar förverkliga. Att växa upp i en familj med en mamma och en pappa som älskar sina barn och att sedan själv få hitta en kärleksfull och trygg relation som ger förutsättningar att ta emot barn och ge dem en trygg uppväxt.

Hbtq-rörelsen sprider även idéer och tankar om att experimentera med sin sexualitet där gränserna hela tiden flyttas mot allt extremare och destruktiva former. Pridefestivaler och hbtq-rörelsen marknadsför också idéer om att män inte alltid är män och kvinnor inte alltid är kvinnor där man utgår från en subjektiv upplevelse i stället för biologiskt kön.

Fundera en stund nästa gång du ser en baby. Är detta verkligen en kille eller tjej? Frågan kommer att upplevas absurd. Det är alltså rätt givet att det är vårt samhälle som skapar förvirring av såväl könsidentitet som tveksamheter i sexuell läggning. Visst kan spridning av olika kemikalier också ställa till det, men i de flesta fall är det nog på ett socialt och psykologiskt plan som förvirringen sker.

Är det inte dags att våga erkänna att vi köpt hbtq-rörelsens propaganda av rädsla för att inte avvika?

Fatta mod! Våga stå upp för de värden som du egentligen tycker är rätt!

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.