Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 21:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/stoppa-alla-bidrag-till-islamister/

DN Åsikt

DN Åsikt. Stoppa alla bidrag till islamister

Rakhmat Akilov tar selfie med sin mobiltelefon i Vårby gård timmarna innan terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017. Foto från polisens förundersökning.

Terrordådet på Drottninggatan kan hända igen. Det minsta det svenska samhället kan göra är att sluta att ge bidrag till organisationer som agerar för att motverka integration eller definiera integration som shariastyrda parallellsamhällen.

För ett år sedan hände det som inte behövt hända. På fredagseftermiddagen den 7 april i fjol kom jag till ett möte med en politiker av det mer förnumstiga slaget när de första nyheterna kom om ett möjligt terrorattentat och blodbad på Drottninggatan.

”Det är sånt som händer nuförtiden”, fick jag förklarat för mig av denne världsvane politiker. Själv blev jag chockad och bestört medan tankarna gick tillbaka till Mellanöstern där sådana händelser är vardag. Ofta beror det på maktkamp mellan klaner som utnyttjar kulturella och religiösa skillnader för att utplåna sina rivaler och där krigshandlingar även utförs på uppdrag.

Jag tog mig så småningom samman och vandrade skakad sakta hemåt.

Terrordåd händer emellertid inte där regler och lagar och konventioner respekteras och följs och där avsteg från lagen beivras. Där politikernas uppdragsgivare, svenska folket, respekteras och skyddas från att onda planer sätts i verket.

Det finns ingen terror som inte har ett syfte. Attentatsmannen Rakhmat Akilov agerade inte i blind ondska. Han gjorde det många andra har gjort före honom: att genom terror sprida sin version av islam.

Jag lever och bor söder om Stockholm. Här drev Akilov runt bland radikala och bokstavstroende. Han har setts vid flera av de moskéer som finns i dessa mina trakter. Många har uppmuntrat och stöttat honom under rätt så lång tid. Akilov gjorde vad hundratals andra gjort som frivilligt reste till islamiska staten: de avrättade otrogna.

Hur en rättrogen ska behandla otrogna, krigsfångar och sexslavar har rättframt och utförligt beskrivits av Muhammed. Att denne profet levde i en medeltida både grym och vidskeplig tid spelar ingen roll för de bokstavstroende. Muhammed anses i oreformerad islam som ofelbar. Med tanke på att Säkerhetspolisen anser sig behöva övervaka tusentals möjliga terrorister som lever i Sverige är det förstås endast en tidsfråga tills ett terrordåd händer igen.

Det enda möjliga vi som gillar vår frihet, jämlikhet och sekulära demokrati kan göra är att sluta ge offentliga bidrag till organisationer som agerar för att motverka integration eller definiera integration som shariastyrda parallellsamhällen. Invandrare från muslimska länder som är för sekulär demokrati ska ju självklart vara de som samhället kontaktar när de behöver en dialog angående invandrarproblem relaterade till hederskulturer och radikal islam, inte islamister.

Våra skolor måste vara helt utan påverkan från ojämlika sharialagar. Det kan heller inte längre vara så att människor uppehåller sig illegalt i Sverige år efter år, alltmer radikaliserade. Om dessa ganska så normala krav följdes så dras grunden undan för många framtida Akilovs.

Politikerna ska dessutom sluta förklara terrorism och bilbränder och stenkastning som socio-ekonomiska problem när det faktiskt handlar om avarter som importerats från Mellanöstern eller muslimska länder. Inser man detta kanske det inte behöver vara ”sånt som händer”. Vi sekulära invandrare från muslimska länder vet redan att det är vi som kommer att få betala priset för en kriminellt eftergiven svensk ”låt-gå-politik”.