Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 00:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/stoppa-terrorn/

DN Åsikt

DN Åsikt. Vi måste stoppa terrorn på våra gator

Tyst minut på Sergels torg den 10 april i fjol för offren i terrordådet på Drottninggatan. Foto: Christine Olsson/TT

Jag är ett barn som har varit på Drottninggatan i Stockholm vid två terrorattacker. Nu får det vara nog. Stoppa terrorn!

För ett år sedan var jag och min klass på bio. På vägen dit var alla glada och taggade för att se filmen ”Milo: Månvaktaren”. Det var en ganska tråkig film som jag idag inte förknippar med något roligt.

Efter att vi hade sett klart filmen skulle vi gå till tunnelbanan och åka tillbaka till skolan, men det tog längre tid än vi trodde, närmare bestämt sex timmar mer. Vi hamnade nämligen mitt i terrorkaoset.

När vi kom ut från biografen på Apelbergsgatan såg vi poliser, mängder av poliser. Poliserna hann inte berätta vad som hade hänt. Jag blev orolig. Vi gick nerför gatan när vi hörde ett dån och någon skrek ”spring!” Vi sprang, trots att vår fritidspedagog skrek ”spring inte!”. Vi sprang in på Cityakuten där vi fick vara, och de hjälpte oss. Det var mycket som hände och det var skönt att komma hem på kvällen.

Men detta var inte första gången. Den 11 december 2010 var jag och min pappa på Drottninggatan nära självmordsbombaren. Som ni förstår tycker jag att terror är helt befängt och måste stoppas.

Jag tycker att man inte ska vara rädd i sin stad där man borde vara trygg. Jag är ledsen för alla som omkom och vill att det aldrig ska hända igen. #stoppaterrorn