Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 04:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/svenska-grisar-lever-under-vidriga-forhallanden/

Insändare

Insändare. ”Svenska grisar lever under vidriga förhållanden”

Bild från svensk grisfarm tagen i år enligt Djurrrättsalliansen, som enligt egen utsago dokumenterat 15 grisfarmar (mot hundra för tio år sedan). Vilka gårdar bilderna tagits på vill inte organisationen berätta. I ett mejl till DN Åsikt skriver Djurrättsalliansen att ”vårt syfte inte är att peka finger eller hänga ut enskilda bönder”, utan att ”visa hur industrin generellt ser ut”.
Bild från svensk grisfarm tagen i år enligt Djurrrättsalliansen, som enligt egen utsago dokumenterat 15 grisfarmar (mot hundra för tio år sedan). Vilka gårdar bilderna tagits på vill inte organisationen berätta. I ett mejl till DN Åsikt skriver Djurrättsalliansen att ”vårt syfte inte är att peka finger eller hänga ut enskilda bönder”, utan att ”visa hur industrin generellt ser ut”. Foto: Aitor Garmendia/Djurrättsalliansen

INSÄNDARE. Många svenska grisar lever under vidriga förhållanden. Nya bilder från Djurrättsalliansen visar att ingenting verkar ha hänt på tio år, skriver författaren och veganen Mian Lodalen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in