Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 15:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/svenskar-struntar-i-att-halla-avstandet/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Svenskar struntar i att hålla avståndet”

Svenskar på väg hem från Spanien i torsdags struntade i att hålla avstånd på väg in i planet på flygplatsen i Malaga.
Svenskar på väg hem från Spanien i torsdags struntade i att hålla avstånd på väg in i planet på flygplatsen i Malaga. Foto: Barbro Strååt

INSÄNDARE. Trots smittorisk stod svenskar på väg hem från Spanien tätt packade på Malagas flygplats i torsdags. Svenskarna struntade i uppmaningar att hålla avstånd på grund av det nya coronaviruset, skriver resenären Barbro Strååt.

Är hemma igen efter en vistelse i Malaga, en internationell mångmiljonstad med omkring 400 smittade av coronavirus. I torsdags lämnade massor av svenskar den spanska kuststadens flygplats. 

Trots ständiga uppmaningar i högtalarna om att hålla sociala avstånd på minst en meter stod svenskarna tätt packade i säkerhetskontrollens kö. Många tyckte man var besvärlig om man ville hålla avståndet. 

Även vid gaten köade resenärerna tätt och nära, långt innan bordningen, helt i onödan. För att inte tala om vid själva bordningen. Då man stod packade som sardiner i en kvart i gången i stället för att ta det lugnt.

Flygbolaget Norwegians personal försökte föredömligt få avstigningen att gå sansat genom att tömma en rad i taget med början av de som satt ytterst på raden. Något som alltid borde vara kutym då det går snabbare och enklare. Men inte ens det klarade alla medresenärer av.

Skärpning! Hur många nya fall får vi nu i Sverige? Vi måste alla se oss som potentiella smittbärare och visa hänsyn till vår omgivning.