Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 01:30 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/sveriges-radio-ignorerar-oss-aldre-lyssnare/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

"Sveriges Radio ignorerar oss äldre lyssnare”

Foto: Pontus Lundahl/TT

Sverige Radio agerar som om vi äldre lyssnare inte finns. Man måste ha smart telefon för att lyssna på ”P4 Plus, för alla över 60” — precis den åldersgrupp där många saknar tillgång till den tekniken, skriver läsaren Bengt Arne Persson.

Många av oss har betalt radiolicens i 65 år. Ändå agerar Sveriges Radio som om vi inte finns.

Äldre radiolyssnare klagade år efter år på musikutbudet i melodiradion. Och vem har nyckeln till ett av världens största musikarkiv?

Glädjen var därför stor när vi erfor att Sveriges Radio planerade ”P4 Plus, för alla över 60, dygnet runt med musiken du älskar och saknat.” Äntligen!

Men med den logik som är Sveriges Radios signum bestämdes att P4 Plus endast skulle sändas digitalt – det fanns ingen radiofrekvens tillgänglig. 

Alla måste ha smart terlefon eller dator för att lyssna på ”musiken du älskar och saknat”. En och en halv miljoner svenskar har inte smartphone. Är det månne någon åldersgrupp som är överrepresenterad bland de som inte har det?

Sveriges Radio sänder nu programmet ”Vaken” i P3, P4 och P5 natten lång. Men om jag vaknar på natten och vill lyssna på P4 Plus måste jag ta fram den smartphone, som jag inte har. Sätta på mig hörlurar och leta rätt på P4 Plus. När jag somnat om, får jag ta av hörlurarna ...

Jag har betalat min radiolicens i 65 år. Hur reagerade Sveriges Radio på att jag önskade lyssna på ”P4 Plus, för alla över 60, dygnet runt med musiken du älskar och saknat”? Med en fnysning.

En negligerbar fråga för Sveriges Radio – men en väsentlig fråga för oss gamlingar.

DN Åsikt 21 september 2018 kl 09

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.