Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 10:30 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/svordomar-forstor-vara-mest-populara-tv-program/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Svordomar ­förstör våra mest populära tv-program”

Ambér Flores, Bragi Bergsson och Maximillian Bergstrand under omröstningen i årets första fredagsfinal i TV4:s talangsåpa "Idol".
Ambér Flores, Bragi Bergsson och Maximillian Bergstrand under omröstningen i årets första fredagsfinal i TV4:s talangsåpa "Idol". Foto: Jonas Ekströmer/TT

Svordomar förstör våra mest populära tv-program. Ni måste ansvariga chefer på tv-företagen se över sin policy för ett vårdat språkbruk, skriver läsaren Åke Olofsson.

Med hösten har flera populära programserier i tv kommit tillbaka. Några exempel är ”Idol” och ”Hela Sverige bakar”.

Tyvärr är det så att svärandet fortsätter. Särskilt anmärkningsvärt är att jurymedlemmar och programledare regelbundet svär.

Många i likhet med mig tycker det är obehagligt med detta svärande, och vi kan inte värja oss om vi inte avstår från program som vi i övrigt gillar. Men måste det bli vårt val?

Tv-kanalerna behöver se över sin policy när det gäller svordomar. Försvara er inte med att ni följer språkutvecklingen i samhället! Era medarbetare ska vara exempel på gott språkbruk.

DN Åsikt 31 oktober 2018 kl 16

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.