Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 11:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/svt-play-ar-inte-byggt-for-marksand-tv/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”SVT Play är inte byggt för marksänd tv”

SVT Play lanserades av Sveriges Television första gången i december 2006. Foto: Mats J Larsson

SVAR PÅ INSÄNDARE. SVT Play är inte byggt för marksänd tv. Hur man än vrider och vänder på det behövs någon form av internetuppkoppling, skriver Marcus Määttä, publikredaktör på Sveriges Television.

Ungefär 98 procent av alla personer i Sverige har tillgång till internet hemma. För dessa är det möjligt att använda Sveriges Televisions internetbaserade tjänster.

SVT Play fungerar på samma sätt som svt.se, Duo-appen eller för den delen TV4 Play. Dessa plattformar är byggda för att kunna användas på internet till skillnad från marksända tv-kanaler.  

För den som saknar bredband hemma finns det andra sätt att använda SVT Play. Exempelvis kan man ladda ner SVT Play-appen till sin mobiltelefon och ”casta” till tv:n. Man kan också internetdela från sin mobiltelefon till datorn och koppla den till tv:n med en HDMI-sladd.

Om man har en Apple TV, Hbb TV eller Android TV går det även att ladda ner SVT Play-appen direkt till tv:n. Med andra ord finns det en mängd olika sätt att använda SVT Play på. Men hur man än vrider och vänder på det behövs någon form av internetuppkoppling.

För den som behöver hjälp med våra tjänster eller har förslag på vad SVT kan göra bättre går det alltid att mejla till svtplay@svt.se. Publiken är utgångspunkten i allt vi gör.