Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 04:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/tanker-man-lika-om-man-blir-drabbad-sjalv/

DN Åsikt

DN Åsikt. Tänker man lika om man blir drabbad själv?

Hastigheten är det som dödar!

”Intressant” inlägg av Johan Andersson, jag funderar på om man resonerar så om man är en drabbad anhörig? Vi miste vår son i en våldsam trafikolycka då en Porscheförare i hög fart på en raksträcka i Vaxholm tappade kontrollen över sitt fordon, kom över på fel sida och frontalkrockade med sonens Volvo. Vi kom till olycksplatsen strax efter och fick där reda på den tragiska utgången av Porschebilens framfart. Vår svärdotter som också var med i olycksbilen har fortfarande smärtor efter flera frakturer och vårt lilla barnbarn frågar ofta efter sin pappa....

Johan skriver i sitt inlägg; "Livet är fullt av risker, det är ofta de som gör livet värt att leva.". Som drabbad nära anhörig kan jag och min familj inte alls hålla med om det.

Nästan alla bilolyckor beror på för hög hastighet, antingen i förhållande till gällande hastighetsbegränsning och/eller rådande omständigheter (till exempel dåligt väglag).

Huvudinlägg: Mikael Granlund: Varför detta hyckleri med trafiksäkerheten?

Repliker: David Sandberg: Det handlar snarare om en motors funktion än hyckleri Mikael Granlund: Överdimensionerad motor lockar bara fram dåligt omdöme