Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-16 02:28 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/teknikhysterin-gor-det-svart-att-ens-ga-pa-toaletten/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Åsikt

”Teknikhysterin gör det svårt att ens gå på toaletten”

Foto: Nora Lorek/TT

På toaletten på tåget fanns knappar om hur man öppnar och låser dörren. Texten var endast på svenska. Varför denna teknikhysteri? Kan man inte ha ett vanligt vred som alla förstår hur man ska använda? skriver läsaren Agneta Kjellström.

Jag åkte nyligen tåg med MTR. På toaletten fanns ett antal knappar med text endast på svenska. En knapp för att öppna dörren utifrån, en för att stänga dörren inifrån, en för att låsa dörren och så vidare. 

Då jag öppnade dörren satt en vithårig, välklädd äldre dam på toaletten. Hon hade inte förstått hur man skulle låsa dörren. Jag lyckades inte hitta någon knapp som man kunde stänga dörren utifrån med, så där satt tanten till allmän beskådan innan dörren stängdes automatiskt. 

Varför denna teknikhysteri? Kan man inte ha ett vanligt vred som alla kan förstå hur man ska använda? Invandrare och de gamla som byggt upp samhället kan inte längre delta i det.

DN Åsikt 4 oktober kl 12

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.