Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 10:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/asikt/tekniska-museet-behover-mer-stod-av-naringslivet/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Tekniska museet behöver mer stöd av näringslivet”

Utställning på Tekniska museet i Stockholm. Foto: Anna Gerdén

Rabatt för pensionärer och fritt inträde på onsdagskvällar är åtgärder som vi på Tekniska museet tagit för att öka intresset för teknik. Det behövs satsningar på barn och unga, och vi efterlyser ett större engagemang från näringslivet, skriver museidirektören Peter Skogh.

Rätta artikel

Svar på insändaren ”Inför fri entré till Tekniska museet” på DN Åsikt den 3 april av Göran Nordbladh:

Vi kunde inte hålla med mer i det du skriver. Vi står inför globala utmaningar som kräver tekniska lösningar. Enligt SCB:s prognoser saknar Sverige snart 75 000 teknikutbildade. Det som behövs är satsningar på barn och unga. 

Precis som du efterlyser vi ett större engagemang från näringslivet. Vi har just nu fyra värdefulla samarbeten med företag som bistår både finansiellt och med unik kompetens: Eon, Ericsson, Sandvik och Stora Enso. Tillsammans med bidrag från stiftelser och organisationer gör de att vi kan bredda vårt utbud på museet, men också besöka skolor med vår turnerande verksamhet. 

Vi behöver fler företag som är med och inspirerar till innovation och entreprenörskap för en hållbar framtid. 

Tekniska museet har inte getts möjlighet till fri entré som de statliga museerna, men erbjuder på egen bekostnad gratis inträde på onsdagskvällar (undantaget vissa utställningssatsningar). Vi har också rabattsamarbeten med pensionärsorganisationer.